tisdag, maj 29, 2007

Socker!

Åh, jag är så stolt över mig själv. Jag har ätit godis varenda dag i säkert 8 års tid, men för två veckor sedan slutade jag. Bara för att se om det gick att hålla sig ifrån det en dag till så höll jag ståndaktigt emot alla frestelser en dag till. Och så höll jag på i en vecka och när den veckan var slut så var kampen förvisso inte över, men det värsta suget var förbipasserat. Sedan dess har det flutit på.
Det lustiga i historien är att det just under dessa två veckor har dykt upp en mängd eldprov som har försvårat min målsättning. Förra veckan damp till exempel Elle ner i brevlådan med en gratis chokladkaka innanför plasten och när jag idag köpte digitalkamera så frågade kvinnan bakom disken "Vill du kanske ha lite choklad?!" och höll glatt upp en dubbeltwix. Jag tackade vänligt men bestämt nej och kvinnan blev förvånad och berättade att jag var den första som hade nekat gratis godis. Överallt ser jag förbiseglande godisar, chokladkakor och praliner. Mitt synfält filtreras genom ett godisfilter och min salivutsöndring är enorm. Det är som att vara missbrukare, tänker jag och de här två veckorna är som en plågsam avgiftning.

Nu blir det turné. Det brukar innebära dålig mathållning och mycket socker för att hålla en alert när man kör bil. Ytterligare en utmaning att tampas med alltså. Men först ska jag packa och se ett avsnitt lost.

2 kommentarer:

  1. Lycka till kära. Jag blir alldeles svettig när jag tänker på gratis godis. Mmmmmm!

    SvaraRadera
  2. Lycka till på turné! Mitt tips är att röja på lajven.

    Jag tycker sparris är godare än glass, fast det beror förstås på när på dygnet du frågar mig.
    Och snart blir det nypotatis hela vekcan. Då behöver man bara en bytta smör och lite salt. Det blir perfekt. Ha det knug.

    SvaraRadera