tisdag, januari 31, 2012

Biblia pauperum

I helgen var jag på dop i Stadskyrkan. Det är inte ofta man får tillfälle att smyga in bakom altaret till det lilla korkapellet, men i lördags hade vi anledning. Där bak hänger en massa fina textilier av konstnärinnan Astrid Theselius. Jag tänker nu visa er några av dem:


Först lite gammeltestamentligt. Inte så mycket dramatiska ansiktsuttryck när Jona blir svald av valen. Kanske tar han bara ett riktigt riktigt djupt andetag.


Ängeln Gabriel: - Var hälsad du högt benådade! Var inte rädd, du skall bli bebådad. Förresten, här får du en vit lilja. Jag plockade den på väg hit.
Maria:- Ursäkta, kan du vara lite tyst. Ser du inte att jag sitter och läser.


Änglarna ba': "Nu dyker vi in den här himlakupolen och spelar lite harpa grabbar!"


Okej, vad hände med kroppsproportionerna här Astrid? Det var alltså Jesus (från Nasaret, Palestina) du hade i uppdrag att gestalta, inte asaguden Tor.


Jesus: - Det är ju ett envist rykte som har satt sig kvar länge, men egentligen började det bara som en kul grej. Jo, det var alltså så här att jag fäste två frigolitskivor på fötterna och gick ut i vattnet. Och så hade jag även en skitlång pinne med Englands flagga på att stödja mig med.

4 kommentarer:

 1. Maxime9:28 em

  Haha, fantastiskt! När du är färdigutbildad tycker jag att du ska söka tjänst som tolk/guide bakom altaret i Stadskyrkan. Jag kommer!

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Det var länge sedan kristna bilder var så här roliga. Instämmer i ovanstående tips!

  SvaraRadera
 3. Hehe. Det blir vad man gör det till.

  SvaraRadera
 4. Johannes11:55 fm

  LOL åt brittiske Jesus frigolitskor! Med såna är det ju lättare att gå på vattnet. Kanske var det i och med detta event som tanken på att åka svävare över engelska kanalen föddes?

  SvaraRadera