lördag, september 29, 2007

Elefantspargrisarna och Obbola

Jag är så jävla irriterad på min droppande kran. Nästan så irriterad att jag skulle kunna bli galen som Nadine i Twin Peaks över de där satans gradinerna. Nästan så att jag också skulle kunna bli besatt av nån galen idé på nån uppfinning som fick det att sluta utan att jag behövde resa mig från sängen och skruva åt kranen.
Vi hade Twin Peaks-fika idag. Ett helt vanligt alltså, med cherrypie och damn good coffee. Det var gött. Carl satt i Annas soffa och fick syn på en sån här elefantsparbössa som man hade när man var liten. Jag tror att det var Sparbanken (alltså innan det hette både Swedbank och Föreningssparbanken) som hade de där. Ja, hur som helst så frågar Carl plötsligt:

Carl:-Men, hur ska du göra för att få ut dina pengar sen?
Anna:-Med nyckeln förstås.
Carl:-HAR du nyckeln?
Anna:-Ja, den sitter där under.
Carl:-Meh, det är ju banken som förvarar de där nycklarna.

Carl är 24 år. Han borde vid det här laget förstå att det inte är ett kassaskåp som förvarar hemliga dokument åt försvaret vi talar om, utan en liten plastelefant som rymmer typ 150 spänn max. Tillika borde han ju ha insett orimligheten att göra ett bankärende och be att få hämta ut sin nyckel. En liten sketen plastnyckel. Att banken skulle förvara alla dessa elefantsparbössenycklar i ett rum bakom en tung dörr med hemlig kod till. Men det här var sanningen om elefantsparbössorna för Carl när han var 5 år gammal, och har man inte tänkt på det sedan dess, så hinner ju inte verkligheten ändras heller. Fantastiskt.
Jag själv trodde att Obbola låg i Afrika, fram till att jag var 18. Ni hör ju hur det låter. Obbola obbola. Hakuna Matata. Hanemone Hanemuna Obbola Obbola Manguane.

6 kommentarer:

 1. Haha Carl! Can't kill him.
  Obbola ligger i Afrika. Everybody say Obbola!

  SvaraRadera
 2. Dito Snapreferens. Oops up!

  SvaraRadera
 3. haha, åh vad kul, och jag trodde att öronen alltid var lika stora, alltså från det man föds till man dör. Och att ren var den kvinnliga versionen av älg. Sånt lurendrejeri.

  SvaraRadera
 4. Haha! Ni vet ju att Elefanten heter Myntrik och hans gemål heter Slanta. Slanta låter ju snubblande likt slampa, men det är en annan historia. Dessutom är alla nycklar likadana, så om du har en kan man länsa allas sparelefanter! Speciellt Carls, han verkar ju ha sjukt dålig koll.

  SvaraRadera
 5. Teres: Vad mycket folk har blivit itutade. Jag trodde även att alla manliga tvillingpar hette Jonas och Mattias bara för att mina kusiner hette det.

  Viktorov: Vi gör det. Delar vi på vinsten får vi kanske ett maxmål var om vi har tur.

  SvaraRadera
 6. Efter alla påhopp som gjorts på min person känner jag mig tvungen att framträda i detta forum.

  Det är alltså jag som är "elefantmannen". Det anna skriver om mina vanföreställningar är helt sant, och det står jag för: det känns sant när jag säger det.

  Jag tror däremot såklart inte att banken förvarar ALLA nycklar, utan förstår att det finns just EN nyckel (som viktor skriver) som kan öppna alla elefanter. Det är också just för att förhindra att sådana som Viktor plundrar andras sparbössor, som jag menar att banken faktiskt inte borde lämna ut några nycklar, då det bara drabbar oss hederliga människor.

  /En missförstådd sävarbo

  SvaraRadera