onsdag, november 23, 2011

Fashion report from Ullas!


Sista veckan i Ske-å. När ensamheten sätter in som värst en onsdagskväll kan man alltid trösta sig med att minnas tillbaka till en lördag för inte så längesedan, då lyckan stod mig bi. Ett 2xUllasmaraton tillsammans med en viss stadt avslutades med ett misslyckat kakbak i det fattighjonska hemmet. Det kan ha varit receptets proportioner eller det faktum att vi glömde kylskåpsmomentet, eller kanske det att vi inte hade det finska handlaget, men det som skulle föreställa pinnar flöt ut och bildade istället ovala speglar. Nog om det. Måste nu presentera detta -Salomon Momentum Headband! Ni vet det inte än, men snart kommer ni alla falla för funktionens frestelse, lägga er fåfänga i samma låda som sommarkläderna och förundras över hur ni någonsin kunnat vandra genom nätter med öronmusslorna blottade för arktisk kyla. Ett är säkert, jag står näst på tur.

11 kommentarer:

 1. Intressant! Jag har förundrats över detta märkliga plagg som jag sett så många personer, i synnerhet av det sportiga slaget, bära. Vad är funktionen egentligen? På vilket sätt överträffar det den gamla hederliga mössan? Mina frågor grundar sig på ren nyfikenhet, inget annat.

  SvaraRadera
 2. 1. Den är tunn
  2. Den är tight över öronen.
  3. Den är gjord av något magiskt material som stänger ute väta och vind (men ventilerar ut fukt inifrån och ut) = funktionsmaterial.
  4. Du kan bära cykelhjälm eller annan hjälm utan att varken A. se ut som om du har 2 huvudbonader staplade på varandra eller B. svettas ihjäl under hjälmen (överflödig värme stiger ut rakt opp som ur en skorsten, där plagget mössa i stället hade stängt in den)
  5. Man kan börja med att köpa sportiga kläder för att komma igång med sport. Det gör att man redan vid startlinjen känner sig proffsig.

  SvaraRadera
 3. JA! Alltså JA! Både åt den förträffliga beskrivningen av vår dag tillsammans och åt att du blivit frälst. Är så glad att nån annan också förstått, insett. Längtar tills vi ska bära våra pannband som om de vore drottningakronor.

  SvaraRadera
 4. "5. Man kan börja med att köpa sportiga kläder för att komma igång med sport. Det gör att man redan vid startlinjen känner sig proffsig."

  Typ det sannaste jag läst.

  SvaraRadera
 5. Stadt: jag tror du visste att jag var en lämplig adept att sälja in detta plagg på. Det händer ju att man cyklar runt i regnställ och pannlampa så någonstans har jag resan tagit steget.
  PS. Löparsetet jag köpte i våras är det bästa som hänt mitt sportsjälvförtroende oavsett hur lite jag sportat sedan dess. DS.

  SvaraRadera
 6. Tack för redogörelsen! Som ett fan av funktionalitet kan jag nu se poängen med detta plagg. Fåfänga utgör nog fortfarande ett hinder för mig, vilket i och för sig är motsägelsefullt med tanke på hur snygg mössan jag brukar ha på mig är (dvs inte alls). Håller f.ö. med er om punkt 5 - vilken pepp det kan ge!

  SvaraRadera
 7. Hett! For real! Tränar mig att bli sportnörd, har kommit halvvägs!

  SvaraRadera
 8. CK: det gläder mig att du känner dig något så när övertygad! Att överge fåfänga är svårt, men en befrielse när det väl sker. Håll ut!
  Ida: gläder mig även över din entusiasm! Dock vill jag säga dig att Halvvägs är helvägs i min bok! Man får inte bli fåfäng åt andra hållet, tappa perspektiven helt och börja tycka att de som köper Mc Kinley (dvs jag) är loosers. Att måttfullhet är en dygd gäller även detta område.

  SvaraRadera
 9. Johannes12:02 em

  Britas princip är ju att om man tar sig till träningslokalen och har med sig träningsgrejerna så räknas det som att ha tränat.

  SvaraRadera
 10. Joho: Låter som en bra princip. Den ska jag börja ta efter.

  SvaraRadera