onsdag, november 30, 2011

Insiderjobb

Var i veckan på besök i Stadshuset. Det ni nu ska få se är bilder från S k o l k o n t o r e t. Bilderna är tagna i ett konferensrum där en whiteboard från ett hemligt möte om skolans framtid lämnats outsuddad. Det vi ser är alltså ett flödesschema över dagens skolpolitik, ett arbete som pågår bakom kulisser och lyckta dörrar.


Detta är vad de kommit fram till: tja, alltså då menar de tydligen, om jag förstår det rätt, att man kan dela upp grundskolan i vanliga grundskoleklasser och specialklasser. Grundskolan ska inte, jag upprepar INTE ha att göra med "junk". Spec.klasser kan dock innefatta både "with junk" och "without junk".


Slutsatsen: Skolan ska eftersträva "without junk". Var tvungen att fota detta ohyggliga offentliga konstverk som kommunalarbetarna på S k o l k o n t o r e t tvingas vila sina ögon på i konferensrummet. Vad föreställer det? Jag kan bara hoppas att det är tavlor som dessa de menar med "junk" när de skriver att de vill eftersträva "without junk".


För övrigt så ser världen ut så här mest hela tiden nowadays. Dag och natt är ett och samma. Oavsett om klockan bara är tre drabbas jag ständigt av känslan att jag inget mer har att få ut av dagen. Dagsverket är gjort. Kvar återstår bara middag, disk och lite slött bloggande.

2 kommentarer:

 1. Johannes11:50 fm

  Vilket enormt spännande whiteboard-fynd! Det vore kul att höra upphovspersonerna förklara vad som avses med junk.

  Och det där konstverket var på riktigt det fulaste jag har sett. En altartavla i en övergiven snidarkult.

  (blev plötsligt peppad på snidarkult)

  Mvh Kingela!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar whiteboardbilder tagna ur sitt sammanhang. Bäst gillar jag sådana som alltid är i bakgrunden på SVT-dokumentärer när någon professor ska uttala sig om något forskigt. Helt obegripliga.

  Skönt att höra. Jag brukar ofta bli osäker när det kommer till estetik, att jag är helt fel ute beträffande whats hot and whats not.

  SvaraRadera