Powered By Blogger

onsdag, januari 19, 2011

Det var en sommar

I dagar som dessa, när kylan nyper kinderna röda och cykeln parerar i isiga hjulspår, är det svårt att tänka att det var en sommar för inte alltför längesen.
Det var det i alla fall. En av de bästa på länge. Min pappa fyllde 60 och vi åkte med hela familjen till Italien, bodde på kloster, åt gott och mådde prima. Piloterna strejkade oturligt nog samma dag som halva familjen skulle åka, men tack vara min framförhållning och min mors framfusighet kom vi alla iväg åtminstone samma dag som det var tänkt.

Fredrik såg genast ett tillfälle att göra sig lustig på pinjeträdens bekostnad.

Italien alltså. Sure, de har fantastisk arkitektur och så, men vad jag inte fattar är varför de alltid ska pryda allt med förvridna mardrömsbarn som stirrar på en med tomma ögon (sålt sin själ till djävulen) och munnen full av vindruvor eller något annat vidrigt.


Då är det här barnet, och den gulliga farmodern mycket trevligare att titta på.

Eller Ester Bäster Sockertårta Lundmark. Hon trivdes verkligen i Italien. Tror det passade hennes temperament. Hon älskade att hoppa från famn till famn mellan barnbesatta nunnor.

Eller DEN HÄR kvinnan som stod vid det där staketet uppskattningsvis 8 timmar om dan och såg för rolig ut i sin lilla solhatt och härliga mormorskropp (smala ben + kompakt torso).

Jag gjorde ett riktigt sandslott för första gången i mitt liv och plockade snäckor och slipade stenar som vore jag ett barn!

Det riktiga barnet ville mest vara i lekparken och leka i en båt som drog klara paralleller till Bamses båt Victoria. Hon levde sig in så mycket i Bamses värld att hon blev rädd på riktigt för sjörövarna som närmade sig in med kanoner och pickadoller.

I en boning som tjänar Herren skola man ej finna njutning i bekvämligheter som mjuka sängar. Men vad gör det när man vaknar upp till den här synen varje morgon.

Det här är nog världens sämsta reklamannons för bröllopsfotografering. Tager du denna glänsande kavaj, glänsande leende, glansiga hy och svettiga lilla kalufs? Skulle inte tro det.

Det regnar även i Italien. Då passade vi på att åka på sightseeing.

Så fina färgkombinationer på deras tvättlinor att man nästan kunde tro att det var genomtänkt.

Det här skulle man å andra sidan kunna tro var spontant men det var rakt igenom genomtänkt och iscensatt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar