lördag, juni 23, 2007

Midsommar

Fram till i torsdagskväll visste jag inte vad jag skulle göra på midsommar, vilka jag skulle vara med, om jag över huvud taget skulle få fira dagen med någon. Min bror hade tänkt i samma banor, visade det sig, och hans närmaste vänners tidigare planer föll i stöpet på mållinjen, så det slutade med ett niopersonerskalas här! Ute på ön! Chocken har inte lagt sig än. Det är aldrig folk hos mig. Folk som i fest/kalas/komma förbi och hänga och se film med ett gäng. Det har inträffat två gånger tidigare. Den första gången var en slags misslyckad inflyttningsfest. Jag hade bjudit halva stan och det kom fem personer, varav ingen av dem var mina närmaste vänner, och varav fyra av dem bodde på ön 500 meter ifrån mig. Den andra gången var förra sommaren. Det var bill och bull, sorki, norsken och almis som orkade sig hit för att grilla pinnbröd och titta på knäppa youtubeklipp.
Igår hände det alltså igen och så här såg kvällen ut:

Vi värmde upp med lite fotboll. Fotbollen var för övrigt en gåva från Statoil. Då den såg ut att ha använts i 3 säsonger och dessutom var ytterst opumpad hade de inte mage att ta betalt av simon när han kom med sin ledsna rönnskärsuppsyn.


Mange halkade och föll. Men lägg märke till hur upprätt han, trots det hårda fallet, håller sin öl så att icke en droppe skola förgås.


"Vad var det jag sa. Klart du inte behöver fira midsommar ensam.", kändes det som att bonaden sa till mig när jag högg in på potatissalladen, melonsalsan, tångromsröran, tzatzikin och solrosbrödet. All vegan! Mina skabbarbies bevakade så att allt gick rätt till.


Och på grillen från vänster: Henrik och Susannes lax, Ida och Josses grillspett med aubergine, champinjoner och nån ny veganprodukt jag aldrig sett, och slutligen min och broderns sparris, tofu och grillspet med champinjoner, paprika och rökt tofu. Längst ner till vänster: två fingrar och en cigg.


Vi åt så hårt så besticken gick sönder

Vi gick till fotbollsplanen och spelade fotboll tills jag sträckte mig i låret. Sen haltade jag och de andra hem. På vägen såg vi två gäss. När jag skulle fota dem så började de attackera mig. Hemska djur, de morrade liksom. Apan fick slutligen ta emot pengar för värdskapet och utlägg för mat. Det var i sanning en mycket trevlig midsommar.

5 kommentarer:

 1. låter fint! grattis till att det gick så bra!

  var det vanliga gäss eller kanadagäss (ondskegäss) som attackerade dig?

  SvaraRadera
 2. Det var helt vanliga ondskegäss. Direkt jag gick ner på knä för att fota kom de med uppsträckta halsar mot mig, redo att bita halspulsådern av mig. Har du någon gång blivit biten av mårten gås? Det är otäckt och gör överdjävulskt ont.

  SvaraRadera
 3. vadå, blev du biten på rikt?

  SvaraRadera
 4. Nä, inte denna gången, men på nordanå när jag räckte fram ett mariekex och tänkte att de skulle fatta vad som var kex och vad som var finger.

  SvaraRadera
 5. hahahaaaaa, så sjukt. de är onda. ondskegäss!

  SvaraRadera