torsdag, februari 02, 2012

På sistone

Har ingenting att skriva om. Allt är: grått
Och det är för kallt för att: tänka

Flinck blundade och blundrade sig igenom hela Skavlan.


Kaosig bild på ett gäng genier.Sen fick jag hålla i wonderchild som somnade i min famn.


Jag gick och boxades. Tränaren - inte så jättepedagogisk: "Nej nej nej! Fel fel fel! Du gör FEL!"


 Besökte ett annat geni.


Lars! Så jävla skönt du ser ut att ha det! Vill också kunna somna så där.


Klassisk lek: Hmmm undrar var katten har gömt sig?


Med risk att framstå som crazy catlady - ännu en kattbild. Jag ÄLSKAR att man får ta henne i tassen och massera mellan tårna! Ni ska veta att innan vi skaffade katt så gillade jag inte katter. Men jag överlade med mig själv och kom på att det var något oreflekterat nedärvt från min katthatande mor från Tornedalen. Vad har ursprunget med det att göra, kanske ni undrar? Det ska jag säga er, att det har ALLT med det att göra! Enligt privata efterforskningar så har 100% av alla tornedalingar ett utpräglat katthat.

5 kommentarer:

 1. Johannes11:48 fm

  Det tornedalska katthatet är så utspätt i mig att man snarare bör kalla det för en försiktighet gentemot djursorten i fråga. Men vad det gäller lärare/tränare som säger fel (obs avsiktlig dubbelmening) hyser jag desto starkare känslor. En danslärare jag hade var medveten om att han inte borde säga så, och sa därför såhär: "Fel fel fel fel FEL! Ska man inte säga, men..." Pedagogik-fail!

  SvaraRadera
 2. Ja men gå tillbaka några generationer och hör vad de anser om katter. Om du frågar min mor kommer du få ett "PSCHYYYYSSSSHHH! BAAAH!" och ett bankande på fönsterrutorna till svar (ljudet jag förknippat med katt upp till vuxen ålder)
  Hehe, "snyggt" räddat av dansläraren. Inte.

  SvaraRadera
 3. Johannes11:36 fm

  Just det ja det är ju på fädernet jag stammar från tornedalen, och pappas reaktioner på katt är i klass med din mors. Att vara lärare är en konst! All cred till de som gör det bra.

  SvaraRadera
 4. Karin8:25 em

  Mkt bra blogg. Jag har inte kommenterat här förut men känner att det är tillfälle:

  Vilken uppenbarelse. Min käre mor är också torneda(r)ling och har fört vidare en stark fientlighet mot katter till mig. Nu vet jag vad det beror på! Men konvertering är alltså möjlig?

  SvaraRadera
 5. Karin: Tack för respons. Vad kommer sig detta hat av? Är det något lestadianskt? Katter är smutsiga? Eller att de har ansetts vara konkurrenter om föda (för att det varit så fattigt och kärvt i årtusenden)? Konverteringen skedde i princip över en natt då jag förstod hur det förehöll sig. Djur är ju gulliga ju!
  Låt mig veta hur det går om du överväger att ifrågasätta dina ärvda värderingar gentemot katter.

  SvaraRadera