måndag, juli 25, 2011

Ta mig till havet


Vi åkte en dag till hemliga lilla stranden som inte är så hemlig som jag velat tro. Dels för att jag har berättat för alla jag känner var den ligger, dels för att andra verkar känna till den sedan innan. Fredlas och jag plockade upp Carl och körde kringelikrokar tills han erkände att han aldrig skulle hitta till stranden på egen hand. Väl framme när vi parkerade bilen så dök en hel drös välbekanta fejjor upp ur en annan bil. Selma, Pernilla och Hugo och en okänd kompis till dem som hade hånglat med någon i The Corrs (UTROPSTECKEN!!!). Eller om det bara var en puss. Det är inte så noga. 


Hugo var sällskapets barn och knådade torr sand. Ett fruktlöst arbete.


Pernilla och Corrshånglaren spelade strandtennis. Jag paparazzifotade bakom smala strån av något slags, ja vad är det egentligen? Mina flora- och faunakunskaper är nästan lika usla som mina popquizkunskaper. Trots alla gånger jag varit på Fjäderägg kan jag nog inte identifiera mer än säg 5 fågelläten, duvor och måsar inkluderade.


Carl försöker se oberörd ut men vi alla vet att han kommer från skogen där han vikt sig en origamifågel.
("vika en fågel" = slang för att kissa ute i skogen. reds anm.)

                                       

Vi åkte sedan hem, laddade de så kallade batterierna och slöt upp igen, denna gång i konstellationen: jag, Fred, Carl, Teres och Östmanis och denna gång på Scharinska och Pop Quiz. Lag Björkröven kände sig lite malplacerat bland alla supermanliga alfahanar som mätte varandras skivsamlingar  och nördkunskaper med sina hetsiga blickar. Men istället för breda ryggtavlor och silvermanar hade de spinkiga axelpartier och begynnande ölmagar. Har faktiskt sällan upplevt en så manlig (på det dåliga sättet) stämning som under popquizet.Manis och Carl var räddningen som gav oss några poäng nere i bottenstriden, men det var så svårt att jag gav upp nästan direkt. Även Manis fick till slut något håglöst i blicken medan Carl svävade iväg med sin till ett bord där testosteronet flödade desto mer.
Jag slutade lyssna på frågorna och försökte istället fånga hur Teres läppstift matchade med nyponrosorna. It was beautiful och bara det en anledning till att gå dit och förnedra sig igen.

1 kommentar: