Förrätt: Krämig jordärtskockssoppa med timjan. Till det ett lätt Masi-vin.
Huvudrätt: Rödbetsrisotto med kantarellfräs. Till det ett tyngre Amerikanskt Chardonnay.
Efterrätt: Päronpaj med honung och mandeltäcke
Huvudrätt: Rödbetsrisotto med kantarellfräs. Till det ett tyngre Amerikanskt Chardonnay.
Efterrätt: Päronpaj med honung och mandeltäcke
Sedan gymnasiefest med Martina och Erik. Det var kul. Tack för Xidern och körsbärstomaterna.
JAg tycker att jordärtskockor är helt fantastiska. Hade jag en blogg skulle jag skriva om dom en heeel del. Har inte gjort soppa ännu, men det står definitivt näst på tur. ugnsgrillade (efter förstekning i olivolja) är fantastiskt, och mos gjort på lika delar potatis och jordärtskocka är gudomligt.
SvaraRaderaKan verkligen rekommendera Gretas jordärtskockerätt (minns inte vad de kallade den)
limpan3: Moset är ett stående inslag i det Philipssonska köket. Dessa underbara små knölar!
SvaraRadera