söndag, december 02, 2007

Jag - er alldeles egna Lars Tunbjörk


Vad är det för kul med att gå på universitetet? Va? Exakt så här kul som ovanstående tycker jag att det verkar. Sluta tycka att det är kul. Det är skittrist.
Nä. Skojade bara. Lyssna inte på mig. Jag är bara avundsjuk. För att ni gör det ni vill göra, för att ni är på väg mot ett mål. Jag vill läsa på universitetet men jag får inte. "Nej, du får inte läsa det här programmet som är det enda du vill gå och som du tycker verkar skitkul", säger de. De säger det såklart inte men det känns så, och det gör det hela så oförståeligt. Det gör mig omogen. Det gör mig så omogen att jag svarar tillbaka med "Jag bajsar på er!". Jag vet i ärlighetens namn inte vad jag kan säga mer än det. Jag bajsar på er? Tragiskt.

Nu är det jul igen. Nu kommer släkten, och med den kommer den årliga redogörelsen för vad man sysslar med och vad om hänt sedan förra julen. Och jag får panik av det. "Jo, jag jobbar ju i butik fortfarande....mmm...ja, jag har väl läst upp lite...jo visst, men jag kommer ju inte in så det är bara att traggla vidare....ja, nä det tog slut...Joo..nämensåatt....". Nä. Jag gör det inte i år. I år ljuger jag ihop något spektakulärt som får deras ögon och öron att bågna. Jag vägrar känna mig misslyckad på självaste julafton. Hörde ni det!?

3 kommentarer:

 1. Martina5:23 em

  Fan fan det ska du inte göra heller, det är nämligen inte sant!
  Universitetet är skittöntigt, VERKLIGEN skittöntigt, det är dagens sanning. Studenter är också så jävla jävla töntiga. Herregud jag blir rosenrasande bara jag tänker på det.
  Puss

  SvaraRadera
 2. Anonym8:07 em

  Jag tycker inte att du har något att skämmas för när det gäller ditt liv och din karriär - och så ledes kan dina släktingar ta något och... stoppa... upp...

  Ok, du kom inte in på logoped, men du gör ju något åt det. Du har ambitioner. Du är inte misslyckad. Du är i transition.

  SvaraRadera
 3. Lost in transition

  SvaraRadera